Hestenes farver

En oplagt bog til et genetikemne på højt eller mellemniveau i gymnasiet.
Forfattere:
Anne Phaff Ussing
Medie:
Bog, 192 sider
ISBN nr. (Fysisk):
9788790363123
Udgave:
1. udgave 2000 (nedsat)
Hestenes_farver.pngHestenes_farver.png

Om bogen

Hestenes farver fortæller om 'melet mule' hos exmoorponyen. Om stikkelhåret, blommet og æbleskimlet og mange andre farvevarianter. Om farver hos fuldblodsheste, frederiksborgheste, islændere og mange andre hesteracer. Og om grønne heste: et hestehandlerudtryk om heste som ikke kan farvebestemmes efter de 'vedtagne regler'.

Men bogen er meget mere end en oversigt over hestefarver. Den forklarer hvordan en hests farve, eller lød som det korrekt hedder, bestemmes af pigmentet i hestens hårlag. Og om 'spillereglerne' for hvordan de forskellige pigmentfarver nedarves fra den ene generation til den næste.

Arvelighedslæren om hestens farvepragt er et af de emner der behandles grundigt i bogen. Også de nye molekylærbiologiske metoder som kan bruges til at undgå visse arvelige sygdomme, er nævnt.

Med sin akademiske baggrund som biolog og som ivrig rytter i sin fritid har Anne Ussing skabt en unik, populærvidenskabelig bog, som alle med interesse for emnet kan få glæde af.
En oplagt bog til et genetikemne på højt eller mellemniveau i gymnasiet.

Et uundværligt arbejdsredskab for avlere, dyrlæger, besigtigere, stambogsførere og ridemærkedommere. Et dejligt opslagsværk for ryttere og andre der interesserer sig for heste.
Bogen er på 192 sider, indbundet og gennemillustreret i farver.

Pris pr. stk.:

Hestenes farver

Priser vises ekskl. Moms