Om bogen
Temahæfte der omhandler viden om kost og den kemiske og biologiske baggrund for insekters næringsværdi. Det er et samarbejde mellem fagene kemi og biologi/bioteknologi til undervisningen på htx og stx. ’Insekter som mad’ er en del af en serie hvor to forskellige temahæfter dækker kravene til faget Naturvidenskabeligt grundforløb (NV).
Som anslag til temaet indledes hæftet med overvejelser om velviljen til at bruge insekter som mad.
Kemi arbejder inden for særfaglige emner som molekylmodeller, elektronegativitet, kemiske størrelser samt organiske molekyler med fokus på forskellige fedtsyrer.
Biologi behandler temaet ud fra bl.a. insekters opbygning, økologiske faktorer, kostanbefalinger, fordøjelse og energiomsætning.
Der arbejdes undervejs med lineære modeller, og der er i dette hæfte medtaget særlige aktiviteter der ud fra det naturvidenskabelige stof kan bruges i matematikundervisningen i grundforløbet.
Hæftet afsluttes med at hæftets viden og tekniske færdigheder skal bruges i en teknologisk problemstilling om projektering og styring af en insektfarm.