Human ernæring

4. udgave Grundbog i ernæringslære
Forfattere:
Gustav Nedergaard
Medie:
Bog, 268 sider
ISBN nr.:
978-87-90363-28-4
Udgave:
4. udgave, 2. oplag 2010
Human_ernaering.pngHuman_ernaering.png

Om bogen

Nu i fjerde reviderede udgave som er opdateret med:

  • De nyeste nordiske næringsstofanbefalinger fra Nordic Nutrition Recommendations
  • De otte nye danske kostråd fra Ernæringsrådet og Danmarks Fødevareforskning
  • Data fra Fødevaredatabanken, Danmarks Fødevareforsknings tabelværk over fødevarers næringsindhold
  • Resultater fra Danmarks Fødevareforsknings seneste kostundersøgelse med oplysninger om danskernes kostvaner
  • Den nye udgave inddrager aktuelle ernæringsproblemer som fx fedmeepidemien, ændringer i danskernes kostvaner og sukkers betydning for fedtdannelse.

Bogens opbygning er den samme som i de tidligere udgaver. Basiskapitlerne er fortsat den biokemisk prægede gennemgang af de energigivende næringsstoffer: Kulhydrater, fedt, protein og alkohol, som giver baggrund for forståelse af stoffernes omsætning i kroppen. Antioxidanter præsenteres som indledning til kapitlerne om vitaminer og mineraler.

Human ernæring er en grundbog som kan anvendes ved uddannelse af Professionsbachelorer i ernæring og sundhed og ved uddannelse i hjemkundskab for folkeskolelærere. Den henvender sig desuden til undervisere og vejledere i kost og ernæring og kan bruges som håndbog på de videregående uddannelser i medicin, biologi og levnedsmiddelvidenskab.
Forfatteren, Gustav Nedergaard, cand.agro., er tidligere rektor ved Ankerhus Seminarium.

Pris pr. stk.:
Grundpris: 258,00 DKK
ekskl. moms
322,50 DKK
inkl. moms
Pris / kg:

Materiale